Sarah (70 jaar), een levendige vrouw uit Delden, heeft altijd veel waarde gehecht aan haar onafhankelijkheid. Ze was het type dat, ongeacht het weer, op haar fiets sprong om te bridgen met de dames of een spontaan bezoekje te brengen aan haar schoondochter. De wind door haar haren en de vrijheid van de open weg gaven haar een gevoel van vreugde en avontuur. Maar zoals bij velen van ons, kwamen er ook bezorgde stemmen van geliefden die vonden dat ze misschien wat voorzichtiger moest zijn. Sarah, met haar kenmerkende koppigheid, negeerde deze adviezen zo lang als ze kon.

Maar op een dag, na een ongelukkige val voor de supermarkt met haar boodschappen verspreid over de stoep, begon ze te twijfelen. De schaamte van de val, gecombineerd met de fysieke pijn, zorgde ervoor dat ze de bezorgde woorden van haar dochters serieus nam. Zonder haar fiets voelde Sarah zich verloren. Ze had weliswaar een comfortabel pensioen en haar balans verbeterde, maar het idee om steeds anderen te moeten vragen haar ergens heen te brengen, stond haar tegen. Taxi’s waren een dure optie en ze wilde haar familie niet belasten in het altijd drukke Nederlandse leven. Ze hield dit soort verzoeken beperkt tot echte noodgevallen.

Op een dag kwam haar zoon, dezelfde die haar geliefde Batavus op Marktplaats had gezet, met een idee. “Wat denk je van een Tiger 4, oma?” vroeg hij. Sarah keek hem verbaasd aan: “Ik neem geen tijger in huis, jongen!” Maar hij lachte en legde uit dat hij het had over een scootmobiel. Sarah’s eerste reactie was er een van twijfel. Ze had allerlei bedenkingen: “Is het niet gevaarlijk? Kan ik dat wel?” Maar naarmate ze er meer over nadacht, begon het idee te groeien.

Met het geld van de verkoop van haar elektrische Batavus besloten Sarah en haar zoon een bezoek te brengen aan Scootmobiel Twente in Almelo. Daar ontmoetten ze Ellen van Mango, die hen met een warme glimlach begroette. Ze bespraken niet alleen de Tiger 4 Scootmobiel, maar ook de Leopard 4 Scootmobiel. En hoewel de Lion 4 (2e hands) verder kon rijden, wilde Sarah beginnen met een proefrit op de Tiger 4. Want met de Lion 4 kon je wel 70 kilometer afstand leggen en de Tiger 4 zo’n 50 kilometer. Dat laatste was wel genoeg voor haar wensen.  Ze lachte terwijl ze nog even door de showroom reedt, genietend van het gevoel van beweging en vrijheid.

Na die dag veranderde alles voor Sarah. Ze kocht de Tiger 4 en herontdekte de vreugde van onafhankelijk reizen. Ze ging weer bridgen, bezocht vrienden en familie en genoot van de buitenlucht. De scootmobiel gaf haar niet alleen haar mobiliteit terug, maar ook haar gevoel van vrijheid en avontuur. En het mooiste van alles? Ze kon weer gaan en staan waar ze wilde, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Sarah’s verhaal is een prachtig bewijs dat het nooit te laat is om je vrijheid terug te claimen en nieuwe avonturen te beleven. En dit kan iets heel simpels zijn zegt Sarah; met vriendinnen even zonsondergang bekijken of met onbekende.