Bent u klaar voor de winter?

De dagen zijn steeds korter en de avonden steeds langer. Dit betekent dat de winter in aankomst is.Tijdens dit seizoen is het extra belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te (laten) kijken. Is scootmobiel al winterklaar, zodat u er ook in deze maanden probleemloos op uit kunt?

Onze tips

Tijdens de wintermaanden is het extra belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. Punten die onder andere gecontroleerd dienen te worden zijn:

 • Verlichting: in donkere tijden is het voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van andere weggebruikers erg belangrijk dat u goed zichtbaar bent.
 • Banden: voor een goede grip van uw scootmobiel op de winterwegen is het belangrijk de conditie/het profiel en de bandenspanning van uw scootmobielbanden te laten controleren.
 • Conditie accu’s: de capaciteit van de accu’s neemt bij lagere temperaturen aanzienlijk af. Houd hier rekening mee als u tijdens koude dagen een lange afstand met uw scootmobiel wilt afleggen.
 • Controle, reinigen en smeren van rollende delen: door vervuiling kan er weerstand ontstaan in de rollende delen van uw scootmobiel. En weerstand is nadelig voor de accucapaciteit van uw scootmobiel

Opslag van uw scootmobiel in de winter

Indien u in de winterperiode minder of geen gebruik gaat maken van uw scootmobiel, zijn de volgende zaken van belang:

 • Zorg dat uw scootmobiel droog en met een volle accu wordt opgeslagen. Ook wanneer u uw scootmobiel niet gebruikt, is het verstandig deze 1x in de 2 weken op te laden i.v.m. lekstroom. Gebruikt u uw scootmobiel voor een langere tijd niet? Dan is het zelfs beter de accu ’s vol te laden, los te koppelen en vorstvrij op te slaan.
 • Laat uw scootmobiel niet weken aan de lader hangen.
 • Zorg dat u aan het einde van de winter tijdig onderhoud laat uitvoeren. Stilstand zorgt immers ook voor slijtage. Als het mooie weer dan weer aanbreekt, staat uw scootmobiel klaar voor gebruik.

Voor meer informatie kom gerust langs in onze showroom of neem contact met ons op:

Einsteinstraat 8a
7601 PR  Almelo

tel.: 0546-453296

Openingstijden:
Maandag gesloten
Di t/m Vr 9.00 tot 17.30 uur
Zaterdag 10.00 tot 16.00
Zondag gesloten

Informatie over winterbeurt

Heeft u vragen over het winterklaar maken van uw scootmobiel of wilt u informatie over onderhoud, neem dan gerust contact met ons op of gebruik dan het formulier hieronder:

 

  Uw naam (verplicht)

  Aanhef (verplicht)
  Dhr.Mevr.

  Uw Adres - straat + huisnummer (verplicht)

  Uw Postcode - woonplaats (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht